Ons verhaal
Bijna 30 jaar in de ban van Zuid-Amerika
Meer dan alleen wijn
Bijna 30 jaar geleden raakten wij in de ban van Zuid-Amerika. Onze oprichter Mijndert Pon kwam er op wereldreis, kocht een oude finca en plantte er druiven om wijn van te maken. Het begin van de prijswinnende Argentijnse wijnen en hoge kwaliteit granen, soja en Salentein Premium Beef.
Op bijna 52.000 hectare grond grazen zo’n 45.000 runderen van de beste Zuid-Amerikaanse rassen. Uitgestrekte leefruimte, de juiste balans van voer en een uiterst zorgvuldige selectie zijn de ingrediënten voor de uitzondelijke kwaliteit.
Wijn van eigen bodegas en vlees van eigen runderen; alles komt samen in Bodega Portillo en Restaurant de Salentein op Landgoed de Salentein in Nijkerk.
Volledige cyclus
Salentein Premium Beef gaat verder dan enkel de selectie. Het omvat de volledige veehouderijcyclus. Van inseminatie en fok tot het weiden in graslanden en voeren in lots; de hele cyclus om de hoogste kwaliteit vlees te kunnen garanderen.
De kwaliteit van Salentein Premium beef is volledig volgens de meest veeleisende Europese normen. Bijvoorbeeld de herkomstbenaming en traceerbaarheid gedurende het volledige productieproces. Dit stelt ons in staat deel uit te maken van de Argentijnse Ronde Tafel voor Duurzaam Rundvlees (MACS), die op haar beurt vertegenwoordigd is in de Global Round Table for Sustainable Beef. De hoogste kwaliteitsnormen in de sector.
Het ecosysteem
Ons doel is om netto nul uitstoot te bereiken door optimaal gebruik van genetica en betere voeding met behulp van graslanden.
Ons hoogopgeleide personeel richt zich op de voortdurende ontwikkeling van best practices, met respect voor het ecosysteem waarin wij opereren en met betrokkenheid bij de gemeenschappen in dat gebied.
Voor ons vormt onze productieactiviteit een gezonde relatie tussen de middelen die de natuur ons biedt en de waardigheid van de landelijke bevolking, en denken we altijd na over manieren om een positieve indruk achter te laten.
Kwaliteit
Bij ons staat kwaliteit op de eerste plaats. Daarom selecteren we zorgvuldig rundvlees van topkwaliteit, afkomstig van duurzame en traceerbare productieketens in Zuid-Amerika.
Een juiste balans van periodes waarmee de dieren met gras- en graan gevoerd worden is van essentieel belang.
Met deze vakkundige selectie ben je altijd verzekerd van een product dat smaakt zoals het hoort: puur, sappig en vol karakter.
Salentein Premium Beef
Salentein Premium Beef selecteert en importeert rundvlees van topkwaliteit rechtstreeks uit Zuid-Amerika – landen waar runderen nog in alle rust kunnen grazen op uitgestrekte, groene weides.
De kwaliteit van leven voor de dieren, en daarmee van het eindproduct, staat hierbij altijd centraal. Dankzij een natuurlijke leefomgeving, verantwoord veevoer en strikte traceerbaarheid leveren we vlees dat niet alleen puur en smaakvol is, maar ook met respect voor dier en natuur is geproduceerd.
Vanuit Zuid-Amerika rechtstreeks naar het bord – eerlijk en uitzonderlijk lekker!
Terroir.
Taste.
Salentein Premium Beef selecteert en levert vlees van de hoogste eiwitkwaliteit met traceerbare productieprocessen, herkomst-benaming, en een positieve impact op gezondheid en het ecosysteem.